top of page

OVER ONS

Alle kleding wordt ontworpen door Moniek Miedema. Zij bedenkt de materialen en koopt de stoffen in Italië en Griekenland. Ze schildert de prints op canvas, fotografeert dat en laat het in Italië op de stof printen. De grafische prints worden op de I-pad gemaakt. De ideeën uitgetekend. Ook de patronen worden nog als vanouds met de hand in het atelier gemaakt. 

Samen met Femmie wordt de collectie samengesteld en de kleuren gekozen. Ook verzorgt ze de combinaties, setjes, etalages en huisstijl. Daarnaast produceren we kleine oplagen in naaiateliers in Griekenland en in ons eigen atelier in Wirdum, Friesland.

In Thessaloniki (Griekenland) werkt Maria samen met haar dochter Stella en een paar andere vrouwen hard om onze kleding in elkaar te zetten. De organisatie en controle in Griekenland wordt verzorgd door Dimitra, Moniek haar schoondochter. Haar jongste zoon, Hyppo, verzorgt de orders, de website, het systeem en alle technische bijkomstigheden.

Moniek ontwerpt ook haute-couture. Dit zijn unieke kledingstukken die ook regelmatig worden geshowd op modeshows.

OVER ONS

fashion designer designs pattern on tablet

1. Duurzaam

We zijn altijd op zoek naar materialen die dicht bij huis geproduceerd worden. Stoffen zijn lang houdbaar. Zijn op 30 graden te wassen en de stoffen blijven lang mooi. Iedere collectie grijpt in op de vorige collectie waardoor er altijd gecombineerd kan blijven worden. Er wordt niet overgeproduceerd waardoor we nooit iets weg hoeven te gooien.

2. EXcLUSIef

Omdat ieder kledingstuk een uniek product is, willen we ook graag dat je je uniek voelt als je het draagt. Daarom produceren we kleinere aantallen van ieder item. Als je iemand ziet in hetzelfde kledingstuk als jij, maak dan een foto en laat die aan ons zien, dan krijg je een taart of een tegoedbon. 

3. Lokaal

Wat onze vaste klanten al weten is dat we alles in eigen atelier in Friesland bedenken en ontwikkelen. Tot 30 % van de kleding wordt ook gemaakt in ons eigen atelier in Friesland. In de kleinschalige naaiateliers in Griekenland, waar Moniek gewoond heeft, wordt de overige kleding gemaakt. Hier werken vrouwen waar Moniek een warme band mee opgebouwd heeft.

Wat wij belangrijk vinden

Iedere vrouw is anders en uniek, daarom zal de kleding soms op jouw maat aangepast moeten worden. Dat doen we met heel veel liefde in ons eigen atelier. 

Om onze kledingstukken op ieder lichaam perfect te laten passen, bieden we onze 'maatwerkservice' aan.

Mocht het kledingstuk te groot, te kort, te klein of te lang zijn dan kun je even langskomen in de winkel of contact met ons opnemen door te bellen met telefoonnummer 0591-745419 of 058-3030480. Mailen kan natuurlijk ook via mail@byoni.nl

 

Wij maken kosteloos alles voor je op maat. Als je niet naar de winkel kan komen, doen we het per post. De postzegel krijg je in de mail. Je stuurt het terug met je maten en binnen paar dagen heb je het op maat gemaakt weer in huis.

Onze service

Schaar en kleding stof
bottom of page