top of page

Hangtieten, bolle buikjes en een onderkin


20 jaar geleden stond ik met zelf ontworpen fleecetruien (toen nog hip) op een braderie in Gorredijk. Onze kraam stond aan de kade voor een plezierjacht.

Op het jacht zat een ouder echtpaar ca 70 jaar te genieten van het weer, de sfeer en zeker van ons, de jongelui.Ik was samen met een vriend en we hadden die dag de grootste lol, zeker ten koste van onze achterburen.

Af en toe kregen we koffie en wat lekkers van onze gepensioneerde nieuwe water vrienden.

De verkoop ging goed, de truien vlogen weg en het weer werkte mee. Ik had een wensomzet bedacht en beloofd dat als we dat zouden halen ik de gracht over zou zwemmen. Dus hop aan het eind van de dag ben ik onder luid gejuich de gracht heen en weer gezwommen.

Op de boot mocht ik me omkleden, je raad het al, een nieuwe fleecetrui aangetrokken.

We werden uitgenodigd om mee te eten en de mooie mevrouw had de tafel al gedekt, een glaasje wijn neergezet en met hun mooie verhalen hebben we een machtige dag samen met hun afgesloten.

Deze mevrouw heeft een diepe indruk op me gemaakt. Toen leek oud of ouder worden nog zo ver weg en dacht ik dat het me niet zou overkomen of in ieder geval dat het nog zoooo lang zou duren.

Elegand stijlvol en mooi was ze, met al haar rimpels grijze haar en onderkinnetje.

Ik moet nog vaak aan haar denken nu ik bij mezelf de rimpels en het grijze haar zie komen.

Toen dacht ik ,zo wil ik ook oud worden en volgens mij ben ik goed op weg. Niet dat ik nooit een prikje heb laten zetten en ik moet bekennen dat ik mn oogleden heb laten inkorten.

Ook vind ik er niks van als je aan jezelf laat sleutelen natuurlijk moet iedereen lekker doen waar die zin in heeft al wil je de hele boel ophalen. Maar ik heb besloten dat ik het helemaal niet erg vind ‘dat’ ouder worden. Schoonheid heeft niets met rimpels te maken maar met uitstraling, eigenwaarde en elegantie.

In onze winkels zien we vooral bijzondere vrouwen en de oudere klanten omarmen juist het proces die willen niet sexy of aantrekkelijk willen zijn maar artistiek, bijzonder, uniek en mooi met hun borstjes, buikjes en onderkinnetje.
Koptekst


210 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page